Pse s’ma lexove vargun vëlla Fran Tanushi

Shkruan: Musa Jupolli

Me pa liqeni, me pa qielli mos shko poeti imPse s’ma lexove vargun vëlle Fran Tanushi

Fjalën ma thave sot poeti imPoeti i udhëtimeve t ‘mia

Pse po i lakmon botës tjetërKur unë ende jam me plagë

Ballë këtij liqeni që po tërbohet

Thua se e pret qiellin që të bashkohet

E t’më shtrydhë kokën timeLot e lodhje me ËSHTË jeta

E ti, ndjema bubullimën e zemrës

Mos shko, mos shko veç edhe pak

Veçse të jem shëruar nga këto plagë

Po edhe një poet tjetër po zihet Mes dy zjarresh me lot

Zjarri me lot nuk fiket, mos shko poeti im

Se unë dhe një poet tjetër mbesim jetim mos shko poeti immos ma le gotën e rakisë të zbrazët

Batllavë, 21 gusht 2021

Të prita, po ti udhëtove me dashurinë e Atdheut në gjiun tënd të ngrihtë, n’amanet m’i letrat shqipe n’emër t’Arbëisë, n’emër të Dardanisë !

Sot poeti im vëlla më la me shpirt thyer, nuk kam fjalë për ngushëllime veçse një letre të bukur shpirti n’emër të poetëve të kombit:

NË PARAJSË POETIKE TKIMI I YNË LE TË JETË PËR KULTURËN ME VARGUN E TIM VËLLA FRAN TANUSHIT !

Prishtinë 23/08/2021

Reklama