Homoseksuali afgan: Talibanët do të vrasin të gjithë homoseksualët në vend

Para kryengritjes së të dielës, të qenit homoseksual në Afganistan veç ishte e rrezikshme.

Kjo do të thotë se mund të arrestoheshe dhe të dërgoheshe në gjykatë për seksualitetin tënd, sipas ligjeve afgane.

Por nën talibanët, një burrë homoseksual i thotë BBC -së, se seksualiteti i tij do të thotë se ai “nuk ka të ardhme”.

“Edhe nëse talibanët pranojnë një grua në qeveri ose në shkollë, ata kurrë nuk do të pranojnë homoseksualë ose persona LGBT,” ka thënë Abdul.

“Ata do t’i vrasin të gjithë në vend”, ka shtuar ai.

Sipas interpretimit të ligjit të Sheriatit nga talebanët, homoseksualizmi është rreptësisht i ndaluar dhe dënohet me vdekje.

Reklama