Disa këshilla si t’i largoni flokët e kafshëve shtëpiake nga vendi ku rrini

Për shumë pronarë të kafshëve shtëpiake, rënia e flokëve është një problem serioz. Si pronar  këtyre kafsheve ju ndoshta jeni pajtuar me faktin se pastrimi i rregullt i shtëpisë është normë.

Qimet e kafshëve ndalojnë së rrituri sapo të arrijnë një gjatësi të caktuar dhe bien për t’u zëvendësuar me flokë të rinj dhe kjo mund të ndryshojë midis stinëve, ku zakonisht pranvera dhe vjeshta janë kohët kur kafshëve u bien më shumë qime.Ndiqni metodën e pastrimit nga lart poshtë.

Ashtu si pluhuri, flokët e kafshëve dhe zbokthi mund të bëhen ajër kur shqetësohen dhe të bien në sipërfaqe të poshtme, andaj kur pastroni shkoni nga lart-poshtë.

Ecni ngadalë me fshesë me korrent

Fshirja ngadalë i jep qarkullimit të ajrit dhe shiritit të furçës më shumë kohë për të mbledhur flokët e kafshëve shtëpiake dhe për t’i hequr ato nga sipërfaqja. Flokët e kafshëve shtëpiake kanë më shumë gjasa të grumbullohen në qilima ose të formojnë barëra të thata në sipërfaqet e dyshemesë së fortë sesa flokët e njerëzve. Fshirja me vakum ‘pak dhe shpesh’ parandalon grumbullimin e tepërt.

Bëni vakum në drejtime të ndryshme

Kaloni mbi qilim disa herë në drejtime të alternuara për të marrë më shumë qime kafshësh dhe për të trazuar ato që janë ngulitur në sipërfaqe.

Lani gjësendet në 60 gradë

Larja e batanijeve, jastëkëve dhe shtratit, kudo që kafshët shtëpiake kalojnë më shumë kohë, në 60 ° do të ndihmojë në zbërthimin e alergjenëve dhe zvogëlimin e sasisë së zbokthit mikroskopik me të cilin ushqehen merimangat e pluhurit.

Reklama